Noets Basisrecept
Het basisrecept voor alle Noets alternatieve broodmixen:
* Verwarm de oven voor op 170 graden.
* Meng naar wens 5-10 gram zout door de broodmixen. Voor de Actief, Chokos, Stoet, Pimpinella en Kurkuma een snufje zout.
Voeg er 400 ml water en 3 eetlepels olie aan toe. Een extra eitje toevoegen aan de mixen kan ook. Het vocht moet geheel zijn
opgenomen met de mix.
* Voeg indien nodig nog een heel klein beetje water toe. Het wordt geen deegbal.
* Vul een bakvorm met bakpapier met het mengsel.
* Druk de bovenkant goed aan met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel. (niet bij de Actief, Chokos, Kurkuma, Dadel-Vijgen, Stoet, Pimpinella en Peuldermix).
* Bak brood of cake in het midden van de oven in 6o minuten.
** Laat het brood volledig afkoelen voordat het wordt aangesneden.
Noets brood- en bakmixen kun je vijf dagen in de koelkast bewaren, of natuurlijk invriezen